Csak egy pillanat...


Mennyibe kerül egy webáruház indítása és fenntartása?

weboldal fejléc háttér alap

Mennyibe kerül egy webáruház indítása és fenntartása?Ahhoz, hogy webáruházunk elinduljon szükségünk van a következő szolgáltatások igénybevételére:

Domain név. Költsége: általában 4-5 ezer forint +áfa/év. Természetesen arról nem beszélek, hogy vannak cégek akik az internet hajnalán néhány ezer forintér tömegével vásároltak fel minden féle domain nevet befektetésként. Van néhány korán foglalt domain amit akár több millió forintért szándékoznak értékesíteni.

A lényeg, hogy a választott domain név lesz a webáruházunk internetes neve. A domain név kiválasztása egy fontos lépés, tükröznie kell a webáruházunk tartalmát, azt hogy a látogató mit is fog találni az oldalunkon. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy ne akarjuk becsapni az internet népét valami „kölcsön vett” névvel, mert sikerünk csak nagyon rövid életű lesz.

SSL kulcs. Költsége: általában 6-7 ezer forint +áfa/év. Ez bizonyítja a webáruházunk vagy weboldalunk megbízhatóságát. Ez korábban opcionális volt, ma már kötelező elem. Ha van SSL kulcsunk akkor a webcímünk https://www.azendomainem.hu ellenkező esetben http://www.azendomainem.hu

Tárterület. Költsége: néhány ezer forinttól maximum 9-10 ezer forintig + áfa/év, a nyújtott szolgáltatásoktól függően. Ezen a területen működik a weboldalunk, vagy a webáruházunk.

Webáruház. Költsége: no ez már lehet egy kicsit nagyobb összeg is, mert ha egyedi webáruházat indítunk, akkor az néhány százezer forinttól indul, majd az éves díja is több tízezer forint lehet. A lehetőségek nagyon széles spektrumban mozognak, jól meg kell nézni az árban foglalt szolgáltatásokat. A másik lehetőség az előre gyártott webáruház motor. Ebből is létezik jónéhány hazánkban és jóval több a nagyvilágban. Ezeknek előnye, hogy szakember gárda fejleszti folyamatosan, így mindig legfrissebb szolgáltatásokat tudjuk igénybe venni. Ezek havidíja 5-6 ezer forint+áfa/hónap körül indul.

Szakember. Költsége: egyszeri és havi díjakról lehet ebben az esetben beszélni. Az egyszeri díjak a webáruház létrehozását és kötelező adatokkal történő feltöltését, valamint az alap beállítások elvégzését tartalmazzák. A havi díjak esetében a rendszeres adatok/termékek feltöltése, frissítése, akciók, reklám kampányok létrehozása és azok irányítása is beletartozik. Ezeket a feladatokat többnyire a kezdő webáruház tulajdonos is eltudja végezni, de ebben az esetben az idő mennyisége az amiből jóval többre van szüksége. Én úgy gondolom, hogy a webáruház tulajdonos foglalkozzon az üzlettel a technikai részeket pedig bízza szakemberre.

Webáruház indítása és karbantartása a nulláról
Tervezi egy webáruház indítását, vagy a meglévő karbantartását?

Adjon elérhetőséget és megkeressük!